Vi träffades första gången våren 2018 och gillade varandra från första början.

Vår växande vänskap gav oss så mycket energi och vi bestämde oss nästan direkt för att börja jobba tillsammans. Det kändes som att vi hittade den borttappade pusselbiten som saknades i våra respektive verksamheter. Och vi hade 1000 idéer.  En av dem mynnade ut i den här sajten, med alla dess komponenter.

Vi har många gemensamma intressen inom hälsa och hållbar, giftfri livsstil. Vi är positivt och lösningsorienterat inställda med svar på tal, kreativa med enkla lösningar som sprutar ur oss. Vi är lika på många sätt, men också olika, och dessa olikheter har vi tagit tillvara på och lär oss väldigt mycket av varandra. Ett exempel är att Fanny är en ohämmad idéspruta med miljoner idéer. Ila lyssnar, snappar upp och lägger pusselbitarna på rätt plats, några sparar hon i en välsvarvad låda hon köpte på loppis.

Varmt välkommen hit, och håll i hatten, för nu kör vi!


Fanny Lindkvist

Fanny älskar mat och har alltid gjort det. Hon vill att mat ska vara nyttig, enkel och god.

Hon är född 1988 och uppväxt på landet vid Mälaren, men idag bor hon nära Globen i Stockholm. Hon är gift och har två barn, födda -11 och -14.

Fanny är utbildad kommunikatör och har läst svenska, retorik, projektledning, marknadsföring, organisation/ledarskap. Hon är även utbildad kostrådgivare via Paleo Institute.

Förutom att hon driver sajten lesscarbs.se, är hon också författare till två böcker, Det stora Matäventyret (-17) som är en kokbok med recept utan socker, mjölk och gluten samt boken Giftfri – ett rent liv utan tillsatser som hon skrivit tillsammans med Martina Johansson (-18).

Besök hennes sajt lesscarbs.se.

Ila Lassfolk

Ila, eller Cecilia som hon egentligen heter, är född och uppväxt i den lilla byn Pörtom i svensktalande Österbotten på Finlands västkust.

Våren 2018 flyttade hon tillsammans med sin sambo till Norra Stockholm, och har idag både Sverige och Svenskfinland som sitt arbetsfält.

Ila är utbildad förskollärare, specialpedagog, beröringspedagog och arbetskonsulent (job coach). Hon är också diplomerad kostrådgivare och näringsterapeut från Nordiskt Näringscenter.

Idag jobbar hon heltid som egen företagare och är en efterfrågad föreläsare. Hon har dragit föreläsningar och workshops i hela Svenskfinland och Åland sedan 2011 inom ramen för hälsa och hållbar livsstil.

Besök hennes sajt morotsliv.com.