Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/fannyochila.com/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467

Idag har barn redan vid födseln 300 skadliga kemikalier i blodet. Det är helt galet tycker vi. Det är lätt att bli beroende av kemikalier, även om vi kanske inte alltid kallar dem för just det. Vi kan kalla dem för blöjor, salva eller schampo.

Detta var ett riktigt roligt avsnitt att spela in! Så många bra frågor, så många bra tips! Vi pratar hudvård, hårvård, blöjor, krämer, oljor massor av annat. Ett avsnitt du absolut måste lyssna på! Omslagsbilden är en ekologisk blöjtårta som Fanny gjorde tillsammans med hennes kompis Anna.

MÅNADENS SPONSOR

Månadens tema är ”få mer energi”

De fyra kommande avsnitten presenteras i samarbete i Cellexir. Cellexir är ett nytt, svenskt och naturligt kosttillskott för dina celler. Det gör dig piggare, får dig att må bättre, bromsar åldrande och ger snabbare återhämtning. Celexir innehåller den bästa ”maten” för dina celler, som gör att dina celler får de bästa förutsättningarna för att må bra. Mer info kommer inom kort!

Med koden fannyochila får du rabatt på Cellexirs kosttillskott! Koden ger 33% rabatt på ett engångsköp à 295 kr och 15% rabatt på ett abonnemang på cellexir.se.

Några frågor vi tar upp i detta avsnitt

 1. Vad tycker ni om baby wipes?
 2. Jag är inte redo för tygblöjor, vad ska jag då tänka på när jag väljer blöjor?
 3. Vilka duschtvålar/schampon är värst för barn? Vilka rekommenderar ni istället?
 4. Vad ska jag göra när mitt barn har kliande hårbotten?
 5. Återkommande skorv i hårbotten, hur får man bort det?
 6. Vilka kammar/borstar är bra för barn?
 7. Balsamspray till barn?
 8. Min sons hud blev värre med jojobaolja (torrare och lite utslag) Hur kan det bli så?
 9. Vad gör man åt torr hud på barn?
 10. Bästa oljan att ha i bad för nyfödd?
 11. Hur viktigt är det att borsta tänderna på mitt barn om det inte äter socker?
 12. Vilken solkräm ska man välja till barn?
 13. Vad finns det för solkräm som inte lämnar vita fläckar överallt?
 14. Tankar kring mygg- och fästningmedel?
 15. Hur får man bort löss naturligt?
 16. Vad tycker ni om hårfärg till barn?
 17. Vad säger ni om hennatatueringar och gnuggisar?

 

 

Här är ett mygg/fästingarmband som Fanny pratade om i podden!

 

Länkar på produkter vi rekommenderar

Nedre hygien

 

Hårvård

 

Lusbekämpning

Hos Bodystore, som nedan länkar kommer från får du denna vecka 20 % rabatt på ett köp!

Ange kod: maj20
Giltighet: 20/5-2/6.

Villkor: Gäller allt utom veckans kampanjer, presentkort samt Holistic, Great Earth och Concept 2. Kan ej kombineras med andra rabattkoder och gäller på ett köp.

 

Hudvård

 

Munvård

 

Blöjor och mensskydd

Varje barn i genomsnitt genererade ett halvt ton använda blöjor varje år. Ännu mer alarmerande var det faktum att traditionella engångsblöjor huvudsakligen gjordes av plast från olja.

Skriv under för att stoppa kemikalier i blöjor och mensskydd

Idag bleks många blöjor och mensskydd med klordioxid som kan utlösa dioxiner. Dioxiner klassas som ett av världens giftigaste ämnen och är cancerframkallande. Även vid mycket låga nivåer kan det orsaka reproduktionsproblem och hormonstörande.

Flera studier har hittat dioxiner i både mensskydd och blöjor. I januari gick den franska regeringen ut och varnade allmänheten för oroväckande nivåer av gifter i blöjor. Trots detta är det alldeles för få som känner till problemet…

Varför behöver vi oroa oss? – Barn bär mellan 11 000 – 17 000 blöjor under sina mest utvecklande år. Även om dessa blöjor innehåller små mängder dioxin, är barnets exponering för dessa kemikalier betydande över tid. Huden är också tunn, vilket gör de väldigt utsatt för kemisk exponering. Kvinnor är också särskilt utsatta eftersom att vaginan kan absorbera ämnen 10-80 gånger högre än via samma intag oralt. Samtidigt tar det 7-11 år att eliminera endast 50% av den mängd dioxiner kroppen absorberat, förstår ni säkert att användandet av dessa blöjor och mensskydd medför en risk.

Tillsammans kan vi stoppa försäljningen av giftiga blöjor och tamponger. Skriv på namninsamlingen för kvinnors och barns säkerhet! Det behövs 100 000 påskrifter för att lämna över till de största tillverkarna och försäljarna i Europa.