Warning: A non-numeric value encountered in /home/carrotli/public_html/fannyochila.com/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467

Är det något fel på att åldras? Vi älskar att bli äldre och visare varje år. Att bli mer erfaren och visare är inte samma sak som att åldras och bli skröplig. Vi vill ha energi och undvika att bli sjuka och få krämpor på äldre dagar. Vi vill leva hela livet, och i detta inlägg ger vi dig tipsen hur du också kan jobba med detta, och det är inte alls speciellt svårt heller. 

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

 

MÅNADENS SPONSOR: GASTROFY

Vi är mycket glada att Gastrofy sponsrar vår podd denna månad. I veckans avsnitt gör Ila en beställning hos Gastrofy och du får hänga med!

Gastrofy är Sveriges första recpetmathandel. Det betyder att du handlar din mat utifrån recept som du själv väljer baserat på din och din familjs preferenser, förutsättningar och önskemål. Du kan enkelt plocka bort och lägga till varor och köpa annat du behöver, exempelvis kaffe, diskmedel och toalettpapper.

 

Avsnitt 21

Boken Growing Young

I podden pratar vi lite kort om en bok av Dr. Gitterle som tar upp 9 åldrandemekanismer och ger 9 nycklar, för att bryta den negativa trenden och boosta kroppens försvar och självläkande förmåga. Boken heter Growing Young – A Doctor’s guide to the new anti-aging (engelska). Att vi åldras handlar inte om EN enda sak. Det handlar om flera olika processer som tillsammans samverkar i kroppen, en slags negativ-synergispiral.

Det stora Matäventyret

I avsnittet pratar vi också om kost som lämpar sig för kost för att leva länge och friskt. Paleo och lågkolhydratkost har visat sig fungera effektivt. Därför måste vi tipsa om den ultimata boken: Det stora Matäventyret, som innehåller mer än 50 recept som alla passar för paleo/lågkolhydrat. Den är också maxad med massa annat som plastbantning, frysa/spara och hur du involverar barnen i köket.

Du hittar en signerad version av boken med liten present i från Fanny här!

Och glöm för all del inte heller att Lesscarbs.se är fylld med över 800 recept som du gärna får ta dig en titt på!

Avnsitt 21

 

Tillskott vi rekommenderar i detta avsnitt

 

avsnitt 21

 

De 10 punkter vi pratar om i avsnittet

Det verkar kanske svårt och skrämmande sett till dessa punkter, men vi lovar, det är inte alls speciellt svårt eller krångligt. Vi är alltid här för att förklara lätt om svårt.

 1. Hormonbalans – stötta hypofysen
 2. Cellskräp
 3. Epigenetik
 4. AGE
 5. Telomerer
 6. Insulinresistens
 7. Mitokondrier
 8. Mikrobiom
 9. Fria radikaler – antioxidanter
 10. Inflammation

 

Poddavsnitt vi tipsar om i podden

 

avsnitt 21

 

Vi svarar på följande lyssnarfrågor

 1. Var ska man börja?
 2. Finns det fler sätt att minska rynkor än att äta kollagen?
 3. Är det något fel på att åldras? Jag älskar att bli äldre och visare varje år.

 

Avnsitt 21

 

 

Gillar du vår podd och vår blogg? Lämna gärna en kommentar. Och glöm för all del inte att följa oss på Instagram där vi varje dag delar inspiration.

 

Vi hörs snart,
Kram Fanny och Ila