Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/fannyochila.com/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467

Detta inlägg innehåller köplänkar till Bodystore.

I avsnitt 002. Giftfri hårvård pratade vi bland annat om schampo och balsam och vi hade fått en massa frågor om vilka märken vi tycker är bra. Därför lovade vi ge dig några tips på bra märken.

Det viktigaste att komma ihåg, är att vi alla har olika typer av hår. Om du har torrt hår behöver du välja ett schampo och balsam som är innehåller fetare oljor och just därför lämpar sig för ett torrare hår, medan ett fetare hår ofta behöver torrare produkter.

Vi har samlat lite olika produkter för varje hårtyp så att du själv kan välja en doft du gillar eller en storlek på flaskan som känns bra.

Tips på schampon och balsam för torrt hår

Här kommer tips på schampon för torrt hår

Här kommer tips på balsam för torrt hår

 

Tips på schampon och balsam för fett hår

Här kommer tips på schampon för fett hår

Här kommer balsam för fett hår 

 

Tips på schampon och balsam för normalt hår

Här kommer tips på schampon för normalt hår

Här kommer balsam för normalt hår

 

Tips på schampon och balsam för skadat hår

Här kommer tips på schampon för skadat hår

Här kommer balsam för skadat hår

 

Alternativt kan du testa…

Svarttvål och surskölj. När man använder svarttvål/fasta tvålar kan man behöva använda surskölj efteråt som fungerar ungefär som balsam. Det återställer pH-värdet, sluter fjällen på dina hårstrån och gör håret mjukt och glansigt. Perfekt om du har problem med eksem och klåda i hårbotten. Du kan använda efter varje tvätt eller som en kur/komplement till vanligt balsam om du har problem i hårbotten.

När du gör surskölj tar du ca 1 liter vatten + 1 msk äppelcidervinäger. Häll i håret, inklusive hårbotten efter schamponering. Det luktar inte vinäger när håret torkat. Vi tycker att den här äppelcidervinägern är bra och prisvärd. ’

 

Ge ditt hår tid

När du går över till mildare hårprodukter kan håret behöva lite tid att anpassa sig, eftersom hårbotten inte torkas ut lika kraftigt som tidigare. Det gör att hårbotten till en början producerar lika mycket fett som tidigare och kan upplevas fett till en början. Men det gör över ganska snabbt.

Ge den nya produkten några veckor innan du bedömer huruvida den är bra eller inte för just ditt hår. Hoppas att du hittar ett märke som passar ditt hår!

Du kan läsa mer om hur du får friskare och vackrare hår naturligt på Ilas sida Morotsliv.