Warning: A non-numeric value encountered in /home/carrotli/public_html/fannyochila.com/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467

Veckans avsnitt är fullproppat med tips för att INTE sitta, varför du ska sitta på huk, lite skitsnack, lite magnesiumtips och på tal om magnesium har vi en rabattkod att dela med oss av, hämta i inlägget! 

Inlägget innehåller Adlinks till Akvantum Naturally och Outnorth

Först och främst, vilken härlig respons på vårt samarbete med Ancient Minerals! Det gör oss så glada!  Ancient Minerals är en supergrym engenvårdsserie med transermalt magnesium, vilket betyder ett magnesium som tas upp via huden och inte går via matsmältningssystemet. Detta är ett mycket effektivt och skonsamt sätt att exponeras för magnesium. Magnesium gör att muskler och nerver slappnar av. Det är även återfuktande och exfolierande för huden.

Är du sugen att läsa mer och beställa hem något för att testa hittar du våra favoriter här  Ila gillar badsaltet extra mycket och Fanny gillar oljan, och speciellt den med tillsatt MSM.

Rabattkod!

Ja du såg rätt. Vi har äran att dela en rabattkod med dig, vill du köpa något från Ancient Minerals får du 10 % rabatt (fri frakt) erbjudandet gäller fram till den 22/2 klockan 07:30.

Ange koden i kassan: fannyochila

 

Acient minerals

Avsnittet i stora drag

Vi börjar med barnets rörelsemönster och lite spännande fakta från ett av Ilas tidigare jobb. Sedan går vi in på stillasittande och pratar bland annat om följande citat: Stillasittande är en hälsorisk i klass med rökning, stress och högt blodtryck 

Vi pratar vardagsmotion, hur vi tränar. Vi ger dig tips för att komma igång, tips för att genomföra, tips för att motiveras. Vi pratar också barfotalöpning och gorillaskor.

Ila som gillar löpning delar ett grymt löpschema om du vill komma igång, samt massor av bra info om barfotalöpning i detta inlägg!

Vill du förresten ha tips på barfotaskor, fivefingers för att vara specifik, hittar du flera via länken.

avsnitt 16

Frågor och svar

I samarbete med Fannys gym Gatti Training fick vi hjälp att besvara många av era frågor som kom in på vårt Instagramkonto. Fannys gym Gatti, fokuserar på funktionell träning med helhetsfokus. Det finns roliga pass, kunniga coacher och gemenskapen är fantastisk. Vill du komma förbi och testa ett enstaka pass kostar det 250 kr, och vill du provträna, kan du göra det en vecka gratis.

Vi kan också tipsa om följande videos som vi pratade om i podden:

 

avsnitt-16

Tack Anders Gatti för att du hjälpte oss att svara på frågorna, följ gärna Gatti Training på Instagram för inspiration och härliga storys! 

Daglig rörelse för någon med övervikt och trötthet?
Mer vardagsmotion, mer frisk luft och hitta rörelseglädje varje dag!

Obekväm på gymmet, vad ska jag göra?
Börja att träna på egen hand hemma, saknar du kunskap så ta hjälp av någon. Men att faktiskt bli ”obekväm” kanske är det som kommer hjälpa dig allra mest på många plan i livet!

Hur kommer jag igång igen på gymmet efter fler års frånvaro?
Hitta ett konkret mål, fixa en ny träningskompis, gå till ett gym som faktiskt har det du söker och inte det närmsta/största/billigaste gymmet!

Hur bygger man muskler?
Genom att sova ordentligt, äta ordentligt, träna majoriteten av veckans dagar, träna med progressiv överbelastning samt ge det några år!

Hur kommer jag igång med träningen och hur håller jag motivationen vid liv?
Hitta ett mål, sträva efter konstant höjande av din lägstanivå och se det som en livstidsplan!

Vad är huskittande bra för?
En väl fungerande homo sapiens ska kunna sitta på huk, här gör vi egentligen våra behov, här satt vi och åt, lagade mat, tillverkade saker mm. Kan jag inte sitta på huk så har jag en eller flera begränsningar i min fot, knä och höftled och kommer troligen få besvär av detta senare i livet! Dessutom blir du väldigt begränsad i dina rörelser i gymmet.

Jag borde träna kondition men jag hatar det
Hitta nått sätt som får dig att gilla kondition, nån ny sport kanske? Du kan inte bli bättre på något utan att utsätta dig för detsamma!

Vad är det för härligt gym?
Gatti Training! Förmodligen universums bästa gym.

Bästa sättet att få kondition utan att köra löpning eller spinning?
Fråga dig vad du konkret vill förbättra och utöva aktivitet därefter. Kondition kan fås på många sätt utöver löpning och spinning. Styrketräning i cirkel, simma, utöva sport mm.

Tips på träning/rörelse vid graviditet med väldigt kraftig trötthet och illamåeende/spyor
Rör på dig lite men ofta och lyssna på kroppen. Du kommer framförallt behöva träna rygg, säte och bäckenbotten. Illamåendet kommer förmodligen att avta och då blir det lite lättare!

Bästa övningarna för fötterna och barfotalöpning?
Gå barfota!! Med successivt ökande mängd/belastning.

Får ont i svanken vid squats/huksittande, vet att jag ska spänna magen, men har ni andra tips?
Låt en kompetent tränare/manuellt terapeut utföra en gedigen undersökning av din rörlighet och fysiska status, kan inte ställa diagnos på en text tyvärr.

Träning vid utbrändhet?
Börja med lugn styrketräning i liten skala, yoga och liknande rörlighetsträning är på sin plats med. Tänk krav och prestationslöst till en början. Mindre är bättre!

 

acient-minerals