Warning: A non-numeric value encountered in /home/carrotli/public_html/fannyochila.com/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467

Vi får ofta frågor hur man bemöter kommentarer i stil med: ”Fått höra att jag har ätstörningar för att jag inte äter socker och gluten” ”Varför äter du köttliknande produkter när du är vegan?” och ”Upplever att jag blir “besvärlig” att bjuda på middag i och med att jag är vegan, inte äter socker, gluten eller dricker alkohol” Vi hjälper dig att hantera frågor som dessa i dagens avsnitt.

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Lyssna på avsnittet!

TIPS PÅ PRODUKTER

Missa inte veckans erbjudanden och kampanjer hos Bodystore Dessa produkter tycker vi är extra toppen den här veckan:

 

Månadens Tema, strålning och EMF

Den här månaden har vi ju fina Happiears som som sponsorerar månades Tema, Strålning och EMF. De har bland annat en härlig filt, mössa och hörlurar som reducerar strålningen i vardagen. Med rabattkoden fannyochila15 får du15% rabatt fram till den 15/12. 

Spana in allt hos Happiears här

 

Sammanfattande tips

  1. Välj om du vill bemöta alls. Eller en gång för alla på ett tydligt och trevligt sätt säga att du inte är intresserad av att prata om kost och hälsa, och att det finns andra roligare saker att prata om. Antingen säger du bara det och hänvisar alltid åter till det “som sagt, jag vill inte prata om kost och hälsa, låt oss prata om annat”. 
  2. Vi tycker personligen att det är irriterande med personer som ska omvända människor, om någon är nyfräst sockerfri eller vegan, och endast pratar om det och ifrågasätter andra. Vill du vara den personen? Eller tror du det fungerar bättre att inspirera med dina handlingar, och svara när personerna i fråga undrar över saker? Lixom inte säga vet du hur dåligt det är med köttbullar? Hur djuren får lida = anfaller andra. 
  3. Ta en sekund och tänk VARFÖR personen väljer att kritisera/håna/ha synpunkter på ditt sätt att leva. Har personen för avsikt att såra dig? Eller har den egentligen bara dåligt samvete för dess egna dåliga vanor/sätt att leva. Om så är fallet är pepp den bästa vägen att gå! Berätta hur fantastiskt roligt det är att inte dricka alkohol, hur mycket gott du upptäckt tack vare att du är vegan, slutat med socker eller liknande. 
  4. Det sämsta är att bli arg och ledsen när någon kommenterar ditt sätt att leva. Utgå inte från att personen är ute efter att vara elak – var i stället nyfiken och fråga hur personen tänker och menar. Att ifrågasätta kan vara jobbigt om man är konflikträdd – men det borde inte stoppa dig, om du vill diskutera. 
  5. Det är inte du som startat konflikten, utan det är den andra personen. Tänk inte att du inte vill förstöra stämningen, för det har personen redan gjort åt dig. Du kan inte göra just det ogjort, du kan istället rädda den genom att bemöta personen. Ofta räcker det med att säga: Jaha, hur menar du då? Personen kan sällan vidareutveckla sitt resonemang, utan de slänger ur sig lite saker på måfå som låter bra. 

 

NÄSTA VECKAS AVSNITT

Vi tar upp det mycket efterfrågade ämnet Sockerberoende.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ oss på Instagram för massor av inspiration.

LÄMNA RECENSION I ITUNES

Här hittar du oss på iTunes!