Warning: A non-numeric value encountered in /home/carrotli/public_html/fannyochila.com/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467

Dagens tema är giftfritt och naturligt sex! Detta är ett väldigt viktigt ämne, och det mest naturliga som finns. Hoppas du gillar avsnittet och sprider det till alla du känner. <3

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore och Jordklok

Visste du att?

 1. Den varmare och soliga våren får människan att klä sig lättare – och det har en psykologisk effekt på både män och kvinnor och vi blir mer sugna på att ha sex.
 2. Som tonåringar har män som regel större aptit på sex än jämnåriga kvinnor. I denna ålder kulminerar nämligen männens sexlust, varefter den sedan långsamt börjar avta. Kvinnornas sexlust blir omvänt större genom livet och når sin absoluta topp först när de närmar sig övergångsåldern.
  I 40-årsåldern är det inte ovanligt att kvinnor har påtagligt mer lust till sex än sina jämnåriga manliga partners.

 

Hälsoeffekter av sex

Du vet förstås redan att sex är sunt och bara för goda saker med sig. Men har du koll på några av de mest väsentliga? Förutom det uppenbara kan det reducera stress, sänka blodtrycket och stärka immunförsvaret. Andra fördelar med att ha sex är bättre självkänsla och självbild, bättre humör och generell njutning. 

 1. Utöver de många endorfiner som hjärnan utsöndrar medan du har sex, så utsöndras också en hel del av det som många kallar för kärlekshormonet. Den mer korrekta beteckningen är oxytocin och hormonet finns bara i mycket begränsad omfattning hos män – men i större mängd hos kvinnor. Hormonet utsöndras när man har hudkontakt i mer än en halv minut – t ex om man ger sin partner en lång härlig kram. Generellt utsöndras hormonet vid beröring och kan ge en speciell känsla av närhet och anknytning till en annan människa.
 2. Sex får pulsen att öka och så sätter det fart på svettproduktionen – lika mycket som vid träning. Och i princip skulle sex kunna ersätta vanlig motion. Problemet är bara att vi inte har sex under så lång tid åt gången.
 3. En fransk studie visar att själva sexakten i genomsnitt varar i 17 minuter. Det kan därför bli ganska utmattande att satsa på ett aktivt sexliv om man vill öka sin puls. Däremot kan du komplettera med lite rolig löpträning.
 4. Nu har en ny mindre studie hittat ytterligare ett skäl. Sex tycks öka vår kognitiva förmåga, specifikt för personer över 50 år – Sexuella relationer senare i livet är inte bara viktigt för sexet. Det påverkar andra faktorer också, säger studieförfattaren Hayley Wright, från Coventry University.

 

När har man sex?

Hittade lite roligare siffror ur olika forskningsrapporter om tid: 

Forskning från bland annat Harvard-universitetet visar att mycket är tajming i livet. Män och kvinnor har sin sexuella höjdpunkt vid olika tider på dygnet, men det finns en tid då båda är lika sugna. 05:48 på morgonen är bästa tiden för att få till det. Det är också vid den tiden som det är mest sannolikt att få orgasm, enligt forskningen.

Men drygt en timme senare, 06:53, är det inte lika kul. Enligt forskarna på Harvard-universitet är det vid den tiden som det är störst sannolikhet att få en hjärtinfarkt.

Den optimala tiden att dammsuga lär vara klockan 15:13, för det är vid den tiden humöret är på topp och vi är bäst på att städa, enligt författaren Michael Smolensky som skrivit boken, The Body Clock Guide To Better Health.

 

Hur långt är ett “normalt” samlag

En studie där 500 par, världen över, deltog. Det framgår dock inte vilken sexuell läggning som paren har.

Deltagarna fick hur som helst varsin stoppklocka som de tryckte på så snart penetrationen inleddes. Vid utlösning trycktes klockan av. Detta upprepades under en fyraveckorsperiod. Ett genomsnittligt samlag för varje par pendlade mellan 33 sekunder och 44 minuter. En enorm skillnad med andra ord! Medianen snittade på 5,4 minuter. Med lite god vilja skulle man alltså kunna säga att ett normalt samlag pågår i strax över fem minuter, exklusive förspel och allt annat skoj.

 

Gör aldrig detta före sex

Håll dig borta från allergimedicin!
Antihistaminer fungerar genom att torka ut dina slemhinnor och lätta exempelvis täppta näsor. Tyvärr kan det också torka ut andra delar av din kropp – exempelvis din vagina. Det betyder att du kan vara hur tänd som helst men dina nedre regioner vägrar lyssna…

Ät inte kryddig mat!
Viktigt att hålla dylika ting långt borta från känsliga kroppsdelar (ibland hjälper det inte att tvätta händerna). Dessutom kan het mat skapa otrevliga gaser i magen och påverka doft och smak vdi oralsex.

Använd inte eltandborste och alkoholbaserat munvatten!
Den snurrande borsten riskerar att riva upp miniatyrsår i din gom vilket gör den mer mottaglig för sexuellt överförbara sjukdomar. Håll dig även borta från alkoholbaserat munvatten då det torkar ut och irriterar dina slemhinnor.

Raka dig inte!
Huden är nämligen väldigt känslig precis efter rakning och behöver tid för att läka. Annars finns det risk för infektioner som herpes och HPV-viruset.

Använd inte mat under förspelet!
Flera sexologer har uttryckt sitt gillande när det kommer till så kallat matsex. Men enligt läkarna ska man vara försiktig. Allt med socker i riskerar nämligen att orsaka svampinfektioner eftersom svamp älskar just socker.

 

Orgasmen

Vad händer i kroppen när du får en orgasm? När du blir kåt ökar andningen och blodflödet i kroppen. För kvinnor är klitorisstimulans det vanligaste sättet att få orgasm, men det finns flera andra varianter.  Dina bäckenbottenmuskler drar ihop sig i och det är under dessa sammandragningar som orgasmen infaller. Orgasm är dock inte samma sak som utlösning. Män får ofta utlösning vid orgasm, men kvinnor behöver inte få det. 

 

Varför är det bra att få orgasm?

I avsnittet pratar vi också om multipla orgasmer och fontänorgasmer)

Bota huvudvärk
Faktum är att sex kan verka som distraktion från huvudvärk samtidigt som orgasmen i sin tur är muskelavslappnande och frigör endorfiner som lindrar smärtan.

Bota mensvärk
Det kan också bota annan smärta som exempelvis mensvärk. En orgasm frigör hormonet oxytocin som ger en ström av endorfiner i kroppen som i sin tur kan lätta på flera spänningar.

Boosta immunsystemet
Se orgasmen som en multivitamin: en till två gånger i veckan boostar ditt immunsystem. Så sätt i gång nu, det är influensatid!

Energi hela dagen
En morgonorgasm håller dig pigg och alert hela dagen enligt experter.

Regelbunden menstruation
Det är toppen för din menscykel. Forskning visar att kvinnor som har sex minst en gång i veckan har en mer regelbunden menstruation.

Du börjar se yngre ut
Enligt en studie kan kvinnor som har sex fyra gånger i veckan se 10 år yngre ut. Det skadar inte att testa.

 

Utebliven orgasm – 13 tips för att maxa chansen för orgasm

Det finns en del du kan göra själv för att öka chansen att nå klimax. 

Rör på dig (sitt inte för mycket)
När vi har sex spelar bäckenbottenmuskulaturen en viktig roll. Det är de musklerna som spänns när du blir upphetsad och det är också här sammandragningarna vid själva orgasmen äger rum. Därför är det viktigt att ditt bäcken mår bra. 

Sitter du mycket kan det bland annat göra musklerna kortare, vilket gör det svårare att få orgasm. För att motverka att muskulaturen i bäckenbotten försvagas bör du ställa dig upp med jämna mellanrum under arbetsdagen. Ett annat tips är att stretcha höftböjaren, åtminstone någon gång under dagen.

Drick mycket vatten och undvik alkohol
När du blir upphetsad ökar lubrikationen, vårt naturliga glidmedel och skyddar de känsliga slemhinnorna under samlaget. Så för att allt ska glida fram smidigt och skönt under kärleksakten behöver vi vätska. 

Kolla upp mediciner som stör
Om du tar någon form av läkemedel och samtidigt upplever att du har svårt att komma kan det finnas ett samband. De främsta bovarna här läkemedel som reglerar blodtrycket, preventivmedel och antidepressiv medicin. Även antihistamin, mot allergier, kan påverka då det kan göra det svårare att bli fuktig på naturlig väg. 

Många gånger hjälper glidmedel för att lättare nå njutning och förhindra obehag.

Prata med din partner
En del saker kan du påverka själv, som att ta reda på vad du föredrar i sängen eller jobba på att slappna av och våga ge dig hän. Men allt är inte upp till dig. Ni är två personer som har sex, och också två som ska se till att det blir skönt för er båda. Alla fungerar så olika. Kommunicera mera!

Kramas och gosa för mer kärlekshormoner
Oxytocin brukar kallas vårt ”må bra”-hormon, och det frisätts bland annat vid sex och beröring. Om din kropp inte producerar tillräckliga mängder av det härliga hormonet blir det svårare att få orgasm. 

Massage, mys och beröring samt gos med husdjur stimulerar hormonet.

Onanera mera
Lär känna din kropp! För att du ska kunna ha det så skönt som möjligt tillsammans med din partner är det viktigt att du själv vet hur du vill ha det. författaren Jenny Block, som har skrivit boken ”O Wow: Discovering Your Ultimate Orgasm”, rekommenderar att onanera minst tre gånger i veckan eftersom ”orgasm föder orgasm”.

Gå på wc
Det är inte bra för sexlivet att gå runt och hålla sig. Börjar man ha sex utan att ha tömt blåsan ordentligt först kan det bli mer påtagligt att man är kissnödig när akten pågår. 

Träna musklerna!
Träna musklerna i bäckenbotten genom att knipa och slappna av.

Testa gelé/oljor
Det finns gel som hjälper att stimulera orgasm som vissa gillar. Det finns även en klitorispump som gör att mer blod samlas i vulva och klitorisområde.

Låt det ta tid
En snabbis kan vara alldeles underbart, men kvinnor kan behöva i snitt 10-20 minuter för att nå sitt klimax.

Ha sex vid mens
Klitoris är då ungefär 20 procent större och mycket känsligare vilket kan intensifiera orgasmen betydligt. Dumt att missa det tillfället, inte sant?

Tänk på ställningen
Sex bakifrån uppges vara en ställning som kvinnor har lättare att komma i. Förklaringen uppges vara att klitoris är ett så stort och komplicerat organ att delar av det sträcker sig långt in i vaginan.

Undvik stress
Det är nämligen inte särskilt bra om man vill nå orgasm.

 

Tillskott för lust

Kvinnor

 • Bockhornsklöver (fenugreek)
 • Macapulver är rik på B-vitaminer, C-vitamin och tokoferoler (E-vitamin) och essentiella mineraler som bland annat järn, kalcium och mangan, och innehåller höga halter av viktiga aminosyror som tillsammans ökar bildandet av kväveoxid som är bra för blodcirkulationen i de genitala kroppsdelarna.
 • Kinakvanne (Dong Quai)
 • B6, (bidrar till att reglera hormonaktiviteten) folsyra och magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning
 • Biotin som bidrar till normal energiomsättning och till att bibehålla normala slemhinnor.
 • Har du problem med bakteriefloran i underlivet kan du göra egna vagitorier med kokosolja och probiotika som du hör mer om i vårt snippavsnitt.

 

Män

 • Extraktet av bockhornsklöver, Testofen®, är patenterat. Finns bland annat i Lust Man
 • Rosenrot hjälper kroppen anpassa sig till fysisk ansträngning och stödjer dessutom potensen. 
 • Zink bidrar till att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet samt till normal fertilitet och reproduktion. 
 • Selen bidrar till normal spermatogenes, det vill säga bildandet av spermier. 
 • Vitaminerna B6 och niacin bidrar till att minska trötthet och utmattning. Vitamin B6 bidrar till att reglera hormonaktiviteten.
 • bockhornsklöverextrakt
 • Aminosyrorna L-Arginin och L-Citrullin

 

Annat bra att ha

Giftfria Kondomer
Giftfritt Glidmedel