Warning: A non-numeric value encountered in /home/carrotli/public_html/fannyochila.com/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467

Här kommer våra punkter från avsnittet! Lyssna gärna på podden, det betyder mycket för oss.

Drick mycket vatten. Bra för hud, hår och naglar. Hjälper mot trötthet och huvudvärk och påverkar koncentrationen då vätskenivåerna är avgörande för god koncentration och en effektiv hjärna. Slemhinnor i mun, hals och näsa är välförsedda med antikroppar som bekämpar de virus du andas in eller får i dig via mat och dryck. Får du inte i dig tillräckligt med vätska torkar slemhinnorna ut och blir mottagliga för infektioner som kan orsaka förkylningar, halsfluss och hosta. Ett annat plus är att dina muskler blir mer framträdande om de är vätskefyllda, och det är positivt för viktminskning. Detta eftersom många har svårt att skilja på känslor för hunger och törst. Ett glas vatten kan snabbt hjälpa dig att hålla hungerkänslan i schack till nästa måltid.

Var positiv. Kan låta simpelt men öva dig varje dag på att glädjas åt andra, se det fina du har i livet, gläds åt det vackra vädret, att din krukväxt har fått ett nytt blad, att maten är god, att du är frisk, att du har en bra väg till jobbet. Det vi vill säga är att stoppa alla negativa, missunnsamma tankar som många bär inom sig, som endast bidrar till negativ energi och tankar.

Är superfoods, våra favoriter är chaga, havtorn och gurkmeja.

Ät syrade livsmedel och drick kombucha varje dag. Detta eftersom 70 % av din hälsa sitter i tarmen, och mår den bra kommer du att må bra (såklart inte alltid så enkelt) Syrade livsmedel och kombucha innehåller goda bakterier som tarmen behöver för att bryta ner och ta upp näringsämnen. Om du har levt med en dålig kost, eller på andra sätt haft problem med din mage behöver din tarm hjälp att bygga upp tarmfloran, och då är fermenterade livsmedel en superbra grej att ta till.

Tips! Bor du i Stockholm eller har möjlighet att ta dig hit säljer Fanny startkit till Kombucha (svamp + vätska) för 150 kr st. Endast för avhämtning nära Globen.

Gör en shit-list Alla sånna saker du du inte pallar att ta tag i, som du irriterar dig på eller som känns som en rejäl finne i röven. Skrev ner exakt allt, och utvärdera sedan. Var det så farligt som du målade upp i ditt huvud? Hur kan du sedan gå vidare för att beta av dessa surdegar? Gör en plan!

Gör något varje dag som du mår bra av. Det kan vara att läsa en bok, att klippa naglarna, att plocka ögonbrynen, dricka en kopp te framför brasan, ringa din mamma.

Säg nej! Säg nej till saker du inte vill göra. Saker som andra vill att du ska göra men som du kanske inte alls känner för. Delegera sådant som förväntas av dig som någon annan lika gärna kan ordna. Vi är överlag dåliga på att säga nej, och speciellt kvinnor.

Säg ja! Våga tacka ja även om det känns skrämmande/spännande. Låt inte din rädsla styra om det är något du vill.

Kramas varje dag. Visste du att kramarna faktiskt direkt påverkar vår hälsa? När vi kramar en annan människa startar nämligen ett flertal processer i kroppen. Kramar frisätter flera processer, bland anna endorfiner, lyckohormon och oxytocin som stärker banden till den vi kramar. Endorfinerna gör oss välvilligt inställda, och avslappnade och kan också lindra smärta genom att blockera smärtsignaler och öka cirkulationen till våra mjuka vävnader. Det i sin tur minskar de signaler som skickar smärtstimulerande peptider. Kramar minskar stress genom att sänka nivåerna av kortisol (stresshormoner) i blodet. Detta bidrar till minskad känsla av stress. Det i sin tur minskar även risken för högt blodsocker framkallat av onormala kortisolnivåer.

20 saker som förbättrar vår hälsa

Planera din tid, din dag och dina veckor för att minska stress och halvdåliga lösningar som stressar dig mer. Bocka av allt eftersom och kolla med övrig familj om det du vill göra går i linje med det de vill göra och har planerat.

Omge dig med människor som ger dig energi, som är förebilder och har egenskaper du ser upp till eller vill ha. Om du omger dig med negativa personer kommer det smitta av sig. Är det så att alla på ditt jobb är negativa, kanske du kan se dig om efter ett annat jobb.

Tala snällt med kroppen Berätta vad som kommer att hända, ex inför en förlossning, ett lopp eller en operation. Det kan vara så enkelt som en tuff arbetsdag. Berätta att allt kommer att gå bra och att du ska göra allt för att göra det så enkelt som möjligt för kroppen. Att ni ska samarbeta och vara ett team. Att prata positivt med sin kropp är guld värt!

Ha sex! Har du ingen att ha sex med kan du ha sex med dig själv. Att ha sex regelbundet är hälsosamt och avslappnande, frisätter glädjehormoner och stärker relationen till sin partner eller sig själv och sin kropp. Forskning visar att ett aktivt sexliv med sin partner är bra för bådas välmående, men att det räcker med att vara intima en gång i veckan. Mer än så ger varken förhållandet en skjuts framåt eller bakåt, menar forskarna bakom studien. I studien lät de deltagarna uppge sitt välmående och hur ofta de hade sex med sin partner – och såg då att ”myten” om att ju mer sex, desto bättre förhållande alltså inte stämde.

Ät tillskott, våra topp tre är: D-vitamin, bredspektrum multivitamin– och mineralkomplex, probiotika. Vi länkar våra förslag så bara att klicka på länkarna.

Tvätta och städa cleant. Det är bra för plånboken, miljön och din hälsa. Utforska ättikan, bikarbonaten och såpans grymma egenskaper.

Respektera pengar. Pengar behöver inte vara bara till godo. Men de pengar du har ska du vårda ömt, som en god relation. Detta eftersom en dålig ekonomi kan bidra med extrem stress och negativa upplevelser. Köp inte saker i onödan eller av slentrian. Se över ditt sparande och skapa en buffert. Att inte köpa och slänga saker är också positivt för miljön och dina medmänniskor. Vi kommer att prata mer om detta i kommande avsnitt men tänkte att vi kan skapa ett intresse för ämnet redan nu.

Rör på dig varje dag. Kroppen är skapt för rörelse och det är inte på något sätt normalt för kroppen att sitta de flesta timmar av dygnet. Vill du ha en frisk, välfungerande kropp är rörelse ett måste. Anpassa nivå efter förmåga och gör det på ett hållbart sätt som håller över tid.

Ät mycket grönsaker och frukt. Kroppen behöver vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer för att fungera. Antioxidanter är näringsämnen som ger ett skydd mot de fria radikalernas angrepp i cellerna. Exempel på antioxidanter är betakaroten (som finns i morötter), bioflavonoider (i blomkål, nypon), och indoler i korsblommiga grönsaker (exempel är broccoli och grönkål). Polyfenoler är det som ger bär, frukt och grönsaker sin, färg, doft och smak, och polyfenolerna har en rad positiva effekter på kroppen – som att bidra till minskade cellskador i huden av solens UV-strålning. De grönbladiga växterna innehåller grönt klorofyll som fångar in solstrålarnas energi. De två vegetabilier vi äter mest av i Sverige är potatis och tomat, som tillhör familjen nattskuggeväxter. Där ingår även aubergine, chili och paprika. Nattskuggeväxterna är rika på alkaloider, vilket är kemiska föreningar med starka fysiologiska effekter som har använts som gifter, läkemedel och berusningsmedel under hela mänsklighetens historia. Har man problem med värk och smärta kan dessa med fördel ätas i mindre mängd.

Sov tillräckligt! 7-8 timmar för återhämtning, cellförnyelse, muskeltillväxt,  detox, bearbetning av upplevelser/problem, 22-01

Lyssna på musik som ger dig positiv energi! Om du är deppig, lyssna inte på allt för ledsam musik i veckor, någon låt kanske känns skönt för att gråta ut men spä inte på de negativa känslorna. Vi båda älskar musik, och vilken musik du älskar är såklart en fråga om tycke och smak.

20 saker som förbättrar vår hälsa

Glöm inte att följa oss på Instagram för daglig inspiration!