ÄNTLIGEN! Nu har vi äntligen fått med Jenny Koos som gäst hos oss! Vi är väldigt tacksamma och glada. Vi pratar om hur man kan “biohacka”, alltså optimera sin vardag. Hur man kan optimera sitt liv som kvinna genom att lära känna sin menscykel genom Justissemetoden?
Missa inte heller att spana in GLIMJA!
Vi är mycket glada att presentera Glimja som vår huvudsponsor. De säljer massor av härliga produkter för en god hälsa och en hållbar värld. För varje order som läggs planterar dem bland annat ett nytt träd.
Under Green week planteras TRE träd per beställning och du har möjligheten att bli VIP och få de bästa hållbara erbjudandena denna vecka och samtidigt vara med och kunna vinna två paket som Ila plockat ihop. Ett med hårvårdsprodukter och ett med kosttillskott. Missa inte det! Klicka på bilden:
Vem är Jenny Koos?
Jenny är: Sexualhälsorådgivare / Justisse Holistic Reproductive Health Practitioner / Doula / Författare. Hon utbildar i hormonhälsa och Justissemetoden – en symptothermal metod för fertilitetsförståelse. Hon arbetar utifrån en funktionsmedicinsk princip, vilket betyder att hon har en öga för helheten och inte tror att hälsan är uppstyckad i separata avdelningar. Jenny har guidat mängder av kvinnor till att förstå sina kroppar och uppnå sina mål med sin hormonella hälsa.
Här hittar du Jennys kontaktuppgifter:
Några saker vi frågar Jenny i veckans avsnitt!
- Vad tror du att det beror på att så få kvinnor känner sin menscykel och har så dålig koll på sin hormonella hälsa.
- Vad är Justissemetoden?
- Hur skiljer den sig från till exempel Billingsmetoden?
- Hur kommer man igång om man vill lära känna sin menscykel genom Justissemetoden?
Det vi vill belysa idag är ju hur vi kan optimera våra liv så att det fungerar optimalt med vår menscykel.
-
- Utgående från sin menscykel, hur kan man optimera sin träning? När lämpar sig till exempel styrketräning/ hårdträning/ mjukträning/ motionering/ yoga eller vila?
- När är man mer tolerant för mera stressigt arbete? Hur ska man planera sitt arbete för att prestera optimalt och samtidigt följa menscykeln.
- Hur ska man tänka med kosten? Lämpar sig en viss typ av mat beroende på var i menscykeln man är? Kött och inälvsmat/grönsaker/bär/drycker (kaffe). Kosttillskott?
- Fasta är ju inget som rekommenderas för kvinnor. Hur fungerar periodisk fasta och menscykeln om man ser på 16:8-fasta?
- Hur påverkar alkoholkonsumtion menscykeln och när tolererar vi bäst alkohol?
- Hur ska vi planera våra fritidsaktiviteter för att fungera med vår menscykel? Är det någon gång bättre med aktiva eller avstressande aktiviteter, eller med att vara social eller skapa egentid?
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Följ oss på Instagram för massor av inspiration.