Warning: A non-numeric value encountered in /home/carrotli/public_html/fannyochila.com/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467

Två tredjedelar av Jorden är täckt av vatten och under ytan har vi världens största trädgårdsland av vilda växter. Vi pratar förstås om alger! Dessa havets grönsaker kan göra dig både piggare, friskare och vackrare. I veckans avsnitt djupdyker vi ner till dem. Hoppas att du blir sugen att smaka!

Inlägget innehåller köplänkar till Clearlife.se

Lyssna på avsnittet!

Tack vare otroliga hälsoegenskaper och en minimal miljöpåverkan har algerna blivit allt vanligare bland hälso- och matintresserade. Algerna är snabbväxande, skonsamma mot sin omgivning och innehåller otroligt mycket näring i unika kombinationer. Dessutom är det är enkelt att extrahera ämnen ur algerna och torka och mala dem utan större påverkan av näringen.

Ätbara alger är fullproppade med nyttiga mineraler som hämmar inflammationer och ger dig vackert hår. De ska också skydda sköldkörteln från skadligt fluor, brom och klor, tack vare sitt jodinnehåll. Det finns en uppsjö olika alger. Man kan dela in dem i två grupper: saltvattensalger och sötvattensalger.

Alger som växer i saltvatten innehåller jod och har en mild smak. Det finns en del lokalt växande alger, såsom blåstång, och sen finns det massor av importerade. Nori kan man köpa som flingor att strö över all slags mat eller i ark och rulla sushi. De behöver inte blötläggas.

Sen finns också sötvattensalger såsom de blågröna mikroalgerna chlorella och spirulina. De innehåller ingen jod och har en ganska distinkt smak och är väldigt avgiftande. Sötvattensalgerna lär ska passa olika till olika blodgrupper. Använd den mindre basiska spirulina om du är blodgrupp O. Chlorella är mer basisk än Spirulina och passar för dig med blodgrupp A och B.

 

Vi har en ny huvudsponsor!

Vi är mycket glada att presentera Clearlife som vår huvudsponsor. De säljer massor av härliga produkter för en god hälsa och en hållbar värld. För varje order som läggs planterar dem bland annat ett nytt träd.

Snart brandar Clearlife om till Glimja, mer info om detta kommer inom kort!

 

Algernas hälsoeffekter

  • Stärkande för blodet och immunförsvaret.
  • Renande för lymfan.
  • Motverkar en dåligt fungerande lever.
  • Främjar sköldkörtelns aktivitet.
  • Skyddar mot bakterieinfektioner.
  • Hjälper kroppen att avgiftas.
  • Förbättrar matsmältningen.
  • Stärkande för hår och hud.
  • Förbättrar viktnedgång.

 

Köp sjögräs och alger här

Här hittar du det bästa utbudet av sjögräs och alger 

 

NÄSTA VECKAS AVSNITT

Vi berättar om 20 saker vi älskar just nu!

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ oss på Instagram för massor av inspiration.

LÄMNA RECENSION I ITUNES

Här hittar du oss på iTunes!