Warning: A non-numeric value encountered in /home/carrotli/public_html/fannyochila.com/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467

Har du en full garderob men ändå inget att ha på dig? Har du ingen överblick och många plagg som passar vid speciella tillfällen, men inte till vardags? Ett koncept som vi varmt rekommenderar och använder oss själva av är kapselgarderob – vilket innebär att skapa en förenklad garderob med färre plagg där alla plagg också går bra att matcha med varandra.

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Lyssna på avsnittet!

TIPS PÅ PRODUKTER

Missa inte veckans erbjudanden och kampanjer hos Bodystore Dessa produkter tycker vi är extra toppen den här veckan:

 

Sammanfattande tips/lista

Det finns flera olika sätt att ta tag i din fyllda garderob och få en bättre överblick. Ett koncept som vi varmt rekommenderar är kapselgarderob – vilket innebär att skapa en förenklad garderob med färre plagg där alla plagg också går bra att matcha med varandra. En uppdaterad basgarderob, som fungerar år efter år, men som du också kan fylla på med enstaka säsongsplagg så din garderob känns tidlös men också uppdaterad.

 

Gör så här

  1. Bestäm dig för hur många plagg du vill ha, runt 50 stycken brukar vara rimligt i början. Du kan såklart ha fler eller färre också. 
  2. Fundera över vilka material, färger, märken och passform på plagg som du vill ha och trivs bäst i. Vilken jeansmodell, vilka typer av tröjor, skjortor eller exempelvis längd på kjolar du trivs bäst i?
  3. Fundera också över vad du inte tycker om eller trivs i, då vet du vad som kan rensas ut direkt, men också att du i fortsättningen inte behöver köpa den typen av plagg om de ändå bara kommer bli hängande oanvända i garderoben. Det leder oss in på nästa punkt: 
  4. Rensa. Lyssna på vårt avsnitt om Kon Mari. Vi rekommenderar att du har en vinter och en sommargarderob. FÖRKLARA VAD DET ÄR
  5. Känn efter! Istället för att köpa massa nya kläder direkt så ska man ge sig själv andrum och känna efter hur det är att leva med sin nya garderob och med ett mindre antal plagg. Om det handlar om en vecka, en månad eller ett halvår är upp till dig.
  6. Känn ingen press på att garderoben måste vara perfekt direkt. Proffs brukar säga att deras garderober inte ens är perfekta, och kanske heller aldrig kommer bli det.

 

Fördelar

 • Du har bra överblick! 
 • Du kommer att kunna hitta den perfekta outfiten enklare!
 • Hållbart! Satsa på färre plagg med bättre kvalitet så det verkligen håller länge och passar dig
 • Också mycket enklare att förstå vad dina behov är om du behöver något nytt
 • Billigare, du slipper spontanköp!

 

Vilka plagg kan man ha?

 • Klassiska byxor kostymbyxor och jeans. 1 par av vaje
 • Stickad tröja 1-2 st
 • Kofta 1-2 
 • Skjorta/blus 2 st
 • Tshirt, 2-3 färger
 • Linne 1-2 st
 • Kjol 2-3 st
 • 3 klänningar, 1 lite finare som man kan klä upp och ner, samt 2 till som också går att matcha med det andra du har. 

Är man mer en byxperson ska man såklart inte ha massa klänningar utan kanske ha 2-3 fina toppar istället, och gillar man inte byxor kan man ha fler klänningar/kjolar. Anpassa efter dina behov. 

 

NÄSTA VECKAS AVSNITT

Vi pratar igenom en rad frågor vi fått från er om oss. 

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ oss på Instagram för massor av inspiration.

LÄMNA RECENSION I ITUNES

Här hittar du oss på iTunes!