Warning: A non-numeric value encountered in /home/carrotli/public_html/fannyochila.com/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467

Nu under vintern så är risken för sjukdomar och virus större än någonsin. Förkylningar, influensa, kräksjuka och mycket mer sprider sig snabbt, och många drabbas. Här kommer beprövade, fungerande tips för att hålla sjukdomarna borta denna säsong.

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Lyssna på avsnittet!

TIPS PÅ PRODUKTER

Missa inte veckans erbjudanden och kampanjer hos Bodystore Dessa produkter tycker vi är extra toppen den här veckan:

 

Novembers Tema, strålning och EMF

Rabattkoden hos fina Happiears som som sponsorerar förra månades Tema, Strålning och EMF gäller fortfarande. De har bland annat en härlig filt, mössa och hörlurar som reducerar strålningen i vardagen. Med rabattkoden fannyochila15 får du15% rabatt fram till den 15/12. De har nu släppt sin mobilpåse som du måste spana in!

Spana in allt hos Happiears här

 

Sammanfattande tips/lista

1. Prioritera sömnen

Sömnen är extra viktig den här tiden på året. Vi behöver sömn för att kroppen och hjärnan ska få återhämta sig. När vi sover aktiveras kroppens immunförsvar och produktionen av stresshormoner minskar.  Se till att lägga dig en stund tidigare än vanligt och unna dig några extra timmar med gott samvete. Lyssna på avsnitt 37 om sömn och våra bästa sömntips.

2. Stärk immunsystemet

Se till att få i dig mycket antioxidanter, mineraler och vitaminer. Extra viktigt är det med C- och D-vitamin, zink, magnesium samt Omega 3. Guldmjölk eller en stark shot med färskpressad ingefära, citron och gurkmeja. Finns att köpa på flaska om du inte orkar eller hinner pressa själv. Bra boost för immunförsvaret. Ät en regnbåge varje dag: Bär, grönsaker, rotfrukter, fet fisk, ägg, frön och nötter.  Satsa på långsamma kolhydrater och näringsrik mat som ger ett stabilt blodsocker. Torrborsta och djupandas för lymfsystemet.  Lyssna på avsnitt 43, älska ditt lymfsystem. Lyssna på avsnitt 17 där vi ger 12 tips för att stärka immunsystemet.

På Morotsliv kan du läsa allt du behöver veta om D-vitamin (och lite till)!

3. Frossa i bär

Bär innehåller mycket antioxidanter som skyddar mot fria radikaler.

Servera på gröten eller yoghurten tillsammans med lite nötter och frön. Lyssna på avsnitt 36 om gratis superfoods från naturen samt avsnitt 11 om hur du kan maxa antioxidanterna och hur vi använder superfoods.

4. Stöd mage och tarm

Saltsyran i magsäcken ska ta hand om patogener. Se till att du har tillräckligt för att bromsa maginfluensa. Vårt immunförsvar sitter i tarmarna och en god tarmflora gör oss mer resistenta för bakterier, därför är det extra viktigt att äta bra och regelbundet. Börja morgonen med ett glas ljummet vatten och pressa i saften från en citron. Basande, väcker tarmarna. Ät mat rik på fibrer som du mår bra av. Ta extra prebiotika och probiotika som tillskott, samt fermenterad mat. Lyssna på avsnitt 14: SOS du har läckande tarm

5. Gå ut

Vistas ute i friska luften så mycket du kan. Syre är något av det bästa mot patogener. Trånga bussar och tunnelbanor är rena paradiset för virus under förkylningstider.  Ta en kort promenad på lunchen. Cykla till och från jobbet eller stig av en station tidigare och gå.

Öppna fönstren och låt det bli korsdrag en kort stund varje dag. Vinterbada!  Minskar spänningar, trötthet, dåligt minne och humör betydligt, och efter fyra månader känner man sig mer energisk, aktiv och sund och får bättre självkänsla. Dessutom rapporterar såna som lider av diagnostiserad reumatism, fibromyalgi och astma att vinterbad lindrar smärtan. Kryoterapi behandlingsrum 110 minusgrader under tre minuter.  Gröna växter hemma renar också luften och ger dig mycket syre. Lyssna på avsnitt 23: flower power hemma.

6. Träna smart med återhämtning

Träning är nödvändigt för att hållas frisk. Bygg upp kroppen i form av vila och ät bra mat för att återhämta dig på bästa sätt. Känner du dig krasslig eller har ont i halsen så skippa träningen helt och låt kroppen fokusera på att bli frisk. Lyssna på avsnitt om att bygga muskler

7. Slappna av

Stress är en av de allra största bovarna mot ditt immunsystem.  Varva ner och återhämta dig från stress med meditation och att göra trevliga saker. Skratta, kramas, ha sex, titta på en trevlig serie som får dig att må bra, dansa till skön musik, osv. Sänk ribban och skala bort en del “måsten”. Lyssna på avsnitt 51 om stress och utmattningssyndrom.

8. Drick vatten

Drick tillräckligt med rent vatten. Ett dricksglas i timmen. Gärna rumsvarmt eller ljummet. Tillsätt gärna C-vitamin. Har du en mörk nyans av gult urin? Det indikerar oftast att du dricker för lite vatten. Urinen ska vara ljusgul.

9. Undvik sånt som försvagar immunsystemet

Undvik de tre vita gifterna (socker, gluten, mejeri), raffinerad mat med mycket tillsatser, samt alkohol. 

 

10. Håll avståndet

Tvätta händerna och andas med stängd mun! Virus lätt sprider sig i en två meters radie vid till exempel nysning eller hostning. Om du är sjuk så ska du stanna hemma, för annars kommer du att smitta andra. Om du inte kan stanna hemma av någon anledning så är det jätteviktigt att tänka på ditt beteende. Nys inte rakt ut, hosta i ärmen, håll dig på avstånd från andra i t ex kollektivtrafiken.

 

Avslutningsvis

Lyssna också på tidigare publicerade avsnitt:

 

NÄSTA VECKAS AVSNITT

Vi tar upp det mycket efterfrågade ämnet aktivering och blötläggning av frön, nötter, säd och baljväxter. 

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ oss på Instagram för massor av inspiration.

LÄMNA RECENSION I ITUNES

Här hittar du oss på iTunes!