Warning: A non-numeric value encountered in /home/carrotli/public_html/fannyochila.com/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467

Vad är sockerberoende och hur uppstår det? Vad kan jag göra åt det? Hur hjälper jag andra och mina barn? Allt detta och mycket mer i veckans viktiga avsnitt. dela och sprid gärna avsnittet så fler hittar det och lär sig om sockerberoende. Som är mycket mer utbrett än många tror. 

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore och Adlibris

Lyssna på avsnittet!

TIPS PÅ PRODUKTER

Missa inte veckans erbjudanden och kampanjer hos Bodystore Dessa produkter tycker vi är extra toppen den här veckan:

 

Jultips!

Lyssna på våra julavsnitt från ifjol:

  1. Hållbara julklappstips – Som uppskattas av mottagare, plånbok och miljö
  2. Giftfri jul – Fixa julgran, julstädning och julmat utan julstress

 

Påminnelse Happiears

Månadens tema i November med fina Happiears, Strålning och EMF måste du höra! Har du inte spanat in deras webbshop ännu borde du göra det. De har bland annat en härlig filt, mössa och hörlurar som reducerar strålningen i vardagen. Med rabattkoden fannyochila15 får du15% rabatt fram till den 15/12. 

Spana in allt hos Happiears här

 

Litteraturtips

 

 

Några olika namn på socker

Dextros, druvjuice, druvsocker, farinsocker, fruktjuice, fruktos, fruktos-glukossirap, fruktossirap, fruktpuré, fruktsocker, galaktos, glukos, glukos-fruktossirap, glukossirap, glykos, honung, isoglukos, juicekoncentrat, laktos, lönnsirap, majssirap, maltos, maltsirap, maltsocker, mjölksocker, palmsocker, råsocker, rörsocker, sackaros, sirap, stärkelsefruktossirap, sukros.

 

Vi lägger även till maltodextrin som rent tekniskt är en stärkelse och inte en sockerart. Men nästan omedelbart den når magen bryts den ner till glukos. 

 

Sammanfattande tips/lista

  1. Definition av beroende: Trots att man har svåra konsekvenser fysiskt, psykiskt, socialt, andligt så kan man inte sluta. Sockerberoende fungerar exakt på samma sätt som vid andra droger.
  2. Är du sockervan eller sockerberoende? Stor skillnad, och vi berättar mer om det i podden.
  3. Ett barns hjärna är känslig för den psykoaktiva drogen. Sackaros kan man jämföra med kokain och mod. Psykoaktiva droger förstärker eller hämmar signalsubstanserna i hjärnan. De ändrar hur vi mår!
  4. Börja förstå pusselbitarna och vara ärlig mot sig själv om du vill ta tag i ditt beroende. Man måste gå till någon som jobbar med beroende om man är sockerberoende. Inte bara dietist.

 

NÄSTA VECKAS AVSNITT

10 saker som håller dig frisk i vinter.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ oss på Instagram för massor av inspiration.

LÄMNA RECENSION I ITUNES

Här hittar du oss på iTunes!